Safe Eat Blog

Πλαστικά Μπουκάλια και Ασφάλεια Τροφίμων το Καλοκαίρι – Τι Ισχύει το 2025;

21/06/2025

Πλαστικά Μπουκάλια και Ασφάλεια Τροφίμων το Καλοκαίρι – Τι Ισχύει το 2025;

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ανησυχία για τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών στο φαγητό και τα ροφήματα μεγαλώνει. Η SafeEat αναλύει τα επιστημονικά δεδομένα και τις επίσημες απαντήσεις των ευρωπαϊκών αρχών, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις τροφίμων να κατανοήσουν τους πραγματικούς κινδύνους και να επιλέξουν υπεύθυνα υλικά συσκευασίας το καλοκαίρι του 2025.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Καινοτόμα Τρόφιμα & Novel Foods: Πώς Εγκρίνονται στην ΕΕ και τι Πρέπει να Κάνει η Επιχείρησή σας

19/06/2025

Καινοτόμα Τρόφιμα & Novel Foods: Πώς Εγκρίνονται στην ΕΕ και τι Πρέπει να Κάνει η Επιχείρησή σας

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα καινοτόμα τρόφιμα (Novel Foods) υπόκεινται σε αυστηρή αξιολόγηση από την EFSA πριν εγκριθούν για κατανάλωση. Η διαδικασία περιλαμβάνει φάκελο ασφάλειας, τοξικολογικά δεδομένα και απόδειξη ωφέλειας. Οι επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ή εισάγουν τέτοια προϊόντα χρειάζονται στρατηγική συμμόρφωσης και τεκμηρίωσης.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Μελέτη ISO 22000: Πώς να Πιστοποιήσετε την Επιχείρησή σας στην Ασφάλεια Τροφίμων

16/06/2025

Μελέτη ISO 22000: Πώς να Πιστοποιήσετε την Επιχείρησή σας στην Ασφάλεια Τροφίμων

Η μελέτη ISO 22000 είναι το πρώτο βήμα για να οργανώσετε την επιχείρησή σας με βάση τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας τροφίμων. Περιλαμβάνει HACCP, τεκμηρίωση διαδικασιών, σχέδιο ανάκλησης και προετοιμασία για πιστοποίηση. Η SafeEat αναλαμβάνει τη μελέτη, την εκπαίδευση και την υποστήριξή σας μέχρι την επίσημη έγκριση.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Food Safety Culture: Πώς να Δημιουργήσετε Κουλτούρα Ασφάλειας στην Ομάδα σας

09/06/2025

Food Safety Culture: Πώς να Δημιουργήσετε Κουλτούρα Ασφάλειας στην Ομάδα σας

Η κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων είναι πλέον υποχρεωτική απαίτηση από τα διεθνή πρότυπα (BRCGS v9, IFS v8) και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεν αρκεί ένα HACCP – οι επιχειρήσεις πρέπει να αποδείξουν έμπρακτα τη δέσμευση όλων των εργαζομένων στην ασφάλεια. Η SafeEat βοηθά στον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση ενός ισχυρού πλάνου κουλτούρας.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Private Label Τρόφιμα: Πώς να Δημιουργήσετε Επώνυμο Προϊόν Νόμιμα στην Ελλάδα;

02/06/2025

Private Label Τρόφιμα: Πώς να Δημιουργήσετε Επώνυμο Προϊόν Νόμιμα στην Ελλάδα;

Η δημιουργία private label προϊόντων είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για επιχειρήσεις χωρίς δικές τους εγκαταστάσεις. Όμως, η ευθύνη επισήμανσης, ασφάλειας και συμμόρφωσης παραμένει στον φορέα που φέρει το brand. Μάθετε πώς να ξεκινήσετε σωστά, χωρίς νομικά ρίσκα.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
MOAH στα Τρόφιμα: Νέες Κατηγορίες Προϊόντων και Όρια για Επιχειρήσεις – Τι Πρέπει να Γνωρίζετε το 2025

30/05/2025

MOAH στα Τρόφιμα: Νέες Κατηγορίες Προϊόντων και Όρια για Επιχειρήσεις – Τι Πρέπει να Γνωρίζετε το 2025

Η νέα πρόταση Κανονισμού της ΕΕ (έκδοση 3.5/2025) θέτει για πρώτη φορά όρια MOAH σε νέες κατηγορίες τροφίμων όπως γαλακτοκομικά, δημητριακά, γλυκίσματα και αιθέρια έλαια. Οι επιχειρήσεις καλούνται να αναθεωρήσουν το HACCP και να εφαρμόσουν ελέγχους συμμόρφωσης.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.