12/02/2025
Η EFSA δημοσίευσε νέες οδηγίες για τη διαχείριση του νερού στη μετασυλλεκτική επεξεργασία φρούτων, λαχανικών και βοτάνων, παρουσιάζοντας το WaterManage4You, ένα δωρεάν εργαλείο για την πρόληψη μικροβιολογικών κινδύνων. Η εφαρμογή βοηθά τις επιχειρήσεις να προβλέπουν κινδύνους και να βελτιώνουν τις διαδικασίες απολύμανσης. Η SafeEat υποστηρίζει τις επιχειρήσεις στην εφαρμογή αυτών των κατευθυντήριων γραμμών, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των τροφίμων.
Περισσότερα
11/02/2025
Η EFSA αξιολογεί την επιστημονική εγκυρότητα του Pacran, μιας σκόνης αποξηραμένων cranberries, σχετικά με την ενίσχυση της άμυνας του ουροποιητικού συστήματος. Οι κλινικές μελέτες δείχνουν ότι μειώνει τον κίνδυνο ουρολοιμώξεων σε γυναίκες με ιστορικό επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων. Η έγκριση του ισχυρισμού υγείας μπορεί να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για επιχειρήσεις τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής.
Περισσότερα
04/02/2025
Η EFSA προειδοποιεί για μικροβιολογικούς κινδύνους στο νερό επεξεργασίας φρούτων & λαχανικών, όπως Listeria, Salmonella και E. coli. Δείτε τις νέες οδηγίες για την ασφάλεια τροφίμων, την απολύμανση του νερού και τη συμμόρφωση HACCP για επιχειρήσεις τροφίμων.
Περισσότερα
25/01/2025
Το Lasioderma Serricorne (Λασιόδερμα) είναι έντομο που προσβάλλει αποθηκευμένα τρόφιμα, όπως δημητριακά, μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς. Δείτε πώς να προστατεύσετε τα προϊόντα σας, ποια υλικά συσκευασίας είναι πιο ανθεκτικά και ποια μέτρα πρόληψης εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις τροφίμων.
Περισσότερα
24/01/2025
Η EFSA δημοσίευσε νέα επιστημονική αξιολόγηση για το υπερχλωρικό στα τρόφιμα, επισημαίνοντας τους κινδύνους για τον θυρεοειδή και τις ευάλωτες ομάδες (βρέφη, έγκυες). Τα νέα όρια ασφαλείας απαιτούν αυστηρότερη παρακολούθηση των ρύπων σε φρούτα, λαχανικά και βρεφικές τροφές. Οι επιχειρήσεις τροφίμων πρέπει να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, ενώ η SafeEat προσφέρει εξειδικευμένη υποστήριξη για ανάλυση κινδύνων και ποιοτικό έλεγχο.
Περισσότερα
24/01/2025
Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2025/40 εισάγει αυστηρότερες απαιτήσεις για τις συσκευασίες, εστιάζοντας στην ανακυκλωσιμότητα, τη μείωση των βαρέων μετάλλων και τοξικών ουσιών (BPA, PFAS) και τη βιωσιμότητα. Οι επιχειρήσεις τροφίμων πρέπει να προσαρμοστούν έως το 2030, με σταδιακές προθεσμίες συμμόρφωσης. Υποχρεωτική γίνεται η επισήμανση ανακυκλωσιμότητας και η χρήση ασφαλέστερων υλικών.
Περισσότερα
Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.