Αδειοδοτήσεις Επιχειρήσεων Τροφίμων

Αδειοδοτήσεις Επιχειρήσεων Τροφίμων

Έκδοση Γνωστοποίησης και Άδειας Λειτουργίας για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, συμμόρφωση με Υγειονομική Διάταξη και HACCP.

Η SafeEat αναλαμβάνει ολοκληρωμένα την αδειοδότηση επιχειρήσεων τροφίμων (ΚΥΕ), από τη Γνωστοποίηση – Άδεια Λειτουργίας μέχρι την τεχνική τεκμηρίωση και τη μελέτη HACCP, εξασφαλίζοντας πλήρη συμμόρφωση με την Υγειονομική Διάταξη 2017 (Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829).

Παρέχουμε εκπροσώπηση σε αρμόδιους φορείς και ελέγχους και καθοδήγηση για όλες τις υγειονομικές απαιτήσεις σε εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, χωροταξία και προσωπικό.


Τι αναλαμβάνει η SafeEat: 

  • Έκδοση Γνωστοποίησης – Άδειας Λειτουργίας για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ).
  • Εκπροσώπηση/υποστήριξη σε αρμόδιους φορείς & ελέγχους (π.χ. Περιφέρειες/Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας, Δήμοι, ΕΦΕΤ).
  • Συμβουλευτική για υγειονομικές απαιτήσεις: εξοπλισμός, εγκαταστάσεις, χωροταξικά θέματα, ροές εργασιών, προσωπικό.
  • Εκπόνηση Τεχνικής Περιγραφικής Έκθεσης & Διαγραμμάτων Ροής διεργασιών, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υγειονομικής Διάταξης 2017 (Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829).
  • Σύνταξη Μελέτης HACCP για επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών, με στόχο τη συμμόρφωση στους κανόνες υγιεινής και την εφαρμογή των αρχών HACCP (απαίτηση της ίδιας Διάταξης).

Από το Blog μας

Δηλητηρίαση από Μανιτάρια: Πώς να Προστατευτούν Καταναλωτές και Επιχειρήσεις Τροφίμων

12/11/2025

Δηλητηρίαση από Μανιτάρια: Πώς να Προστατευτούν Καταναλωτές και Επιχειρήσεις Τροφίμων

Το BfR προειδοποιεί για τον κίνδυνο δηλητηρίασης από άγρια μανιτάρια. Οι επιχειρήσεις τροφίμων οφείλουν να ελέγχουν την προέλευση, την ιχνηλασιμότητα και την εκπαίδευση του προσωπικού τους. Η SafeEat παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη για συμμόρφωση και πρόληψη δηλητηριάσεων.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Listeria monocytogenes στα Έτοιμα Τρόφιμα: Νέα Επιστημονική Αξιολόγηση της EFSA

07/11/2025

Listeria monocytogenes στα Έτοιμα Τρόφιμα: Νέα Επιστημονική Αξιολόγηση της EFSA

Η EFSA δημοσίευσε νέα αξιολόγηση για τη Listeria monocytogenes στα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα. Ο παθογόνος μικροοργανισμός παραμένει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Η SafeEat βοηθά επιχειρήσεις να ενισχύσουν τα συστήματα HACCP, την εκπαίδευση προσωπικού και τη συμμόρφωση με τον Κανονισμό 2073/2005.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Συσκευασία και Απόβλητα Τροφίμων: Τι Αλλάζει με τον Νέο Κανονισμό της ΕΕ

04/11/2025

Συσκευασία και Απόβλητα Τροφίμων: Τι Αλλάζει με τον Νέο Κανονισμό της ΕΕ

Ο νέος Κανονισμός της ΕΕ για τη συσκευασία (PPWR) αλλάζει ριζικά τον τρόπο που οι επιχειρήσεις τροφίμων διαχειρίζονται τα απόβλητα. Όλες οι συσκευασίες θα πρέπει να είναι επαναχρησιμοποιήσιμες ή ανακυκλώσιμες έως το 2030. Η SafeEat παρέχει πλήρη υποστήριξη για συμμόρφωση, εκπαίδευση και ενσωμάτωση των νέων απαιτήσεων στα συστήματα ποιότητας.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.