Επιθεωρήσεις 2ου Μέρους & Έλεγχος Προμηθευτών Τροφίμων

Επιθεωρήσεις 2ου Μέρους & Έλεγχος Προμηθευτών Τροφίμων

Διενέργεια επιθεωρήσεων 2ου μέρους (Second Party Audits) σε προμηθευτές, υπεργολάβους και καταστήματα franchise. Έλεγχος συμμόρφωσης με HACCP, ISO 22000, BRCGS, IFS και ισχύουσα νομοθεσία τροφίμων.

Οι Επιθεωρήσεις 2ου Μέρους (Second Party Audits) αποτελούν βασικό εργαλείο για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης προμηθευτών, υπεργολάβων και καταστημάτων franchise με τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας. Η SafeEat διαθέτει εξειδικευμένους επιθεωρητές που αναλαμβάνουν τον πλήρη έλεγχο της εφοδιαστικής σας αλυσίδας, διασφαλίζοντας ότι οι συνεργάτες σας πληρούν τις προδιαγραφές σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, ποιότητας και νομοθεσίας.

Κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων:

  • Ελέγχεται ο εξοπλισμός, οι εγκαταστάσεις και οι παραγωγικές διαδικασίες.
  • Αξιολογείται η τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής του προσωπικού.
  • Γίνεται έλεγχος αρχείων HACCP και εφαρμογής συστημάτων όπως ISO 22000, BRCGS, IFS, FSSC 22000.
  • Εξετάζεται η κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων στην επιχείρηση.

Με τις επιθεωρήσεις 2ου μέρους της SafeEat εξασφαλίζετε:

  • Αξιοπιστία συνεργασιών
  • Συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία τροφίμων
  • Ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πελατών και συνεργατών σας

Από το Blog μας

Δηλητηρίαση από Μανιτάρια: Πώς να Προστατευτούν Καταναλωτές και Επιχειρήσεις Τροφίμων

12/11/2025

Δηλητηρίαση από Μανιτάρια: Πώς να Προστατευτούν Καταναλωτές και Επιχειρήσεις Τροφίμων

Το BfR προειδοποιεί για τον κίνδυνο δηλητηρίασης από άγρια μανιτάρια. Οι επιχειρήσεις τροφίμων οφείλουν να ελέγχουν την προέλευση, την ιχνηλασιμότητα και την εκπαίδευση του προσωπικού τους. Η SafeEat παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη για συμμόρφωση και πρόληψη δηλητηριάσεων.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Listeria monocytogenes στα Έτοιμα Τρόφιμα: Νέα Επιστημονική Αξιολόγηση της EFSA

07/11/2025

Listeria monocytogenes στα Έτοιμα Τρόφιμα: Νέα Επιστημονική Αξιολόγηση της EFSA

Η EFSA δημοσίευσε νέα αξιολόγηση για τη Listeria monocytogenes στα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα. Ο παθογόνος μικροοργανισμός παραμένει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Η SafeEat βοηθά επιχειρήσεις να ενισχύσουν τα συστήματα HACCP, την εκπαίδευση προσωπικού και τη συμμόρφωση με τον Κανονισμό 2073/2005.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Συσκευασία και Απόβλητα Τροφίμων: Τι Αλλάζει με τον Νέο Κανονισμό της ΕΕ

04/11/2025

Συσκευασία και Απόβλητα Τροφίμων: Τι Αλλάζει με τον Νέο Κανονισμό της ΕΕ

Ο νέος Κανονισμός της ΕΕ για τη συσκευασία (PPWR) αλλάζει ριζικά τον τρόπο που οι επιχειρήσεις τροφίμων διαχειρίζονται τα απόβλητα. Όλες οι συσκευασίες θα πρέπει να είναι επαναχρησιμοποιήσιμες ή ανακυκλώσιμες έως το 2030. Η SafeEat παρέχει πλήρη υποστήριξη για συμμόρφωση, εκπαίδευση και ενσωμάτωση των νέων απαιτήσεων στα συστήματα ποιότητας.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.