Έρευνα & Ανάπτυξη Τροφίμων - Product Development

Έρευνα & Ανάπτυξη Τροφίμων - Product Development

Ανάπτυξη νέων καινοτόμων τροφίμων, ανασχεδιασμός υφιστάμενων προϊόντων και βελτιστοποίηση παραγωγικών διαδικασιών με βάση επιστημονικά δεδομένα και τη νομοθεσία τροφίμων.

Η SAFE EAT παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης τροφίμων (R&D), προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Αναλαμβάνουμε:

  • Ανάπτυξη νέων προϊόντων ή λειτουργικών τροφίμων με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά.
  • Ανασχεδιασμό υφιστάμενων τροφίμων για βελτίωση ποιότητας και μείωση κόστους.
  • Βελτιστοποίηση παραγωγικών διαδικασιών για αύξηση παραγωγικότητας και αποδοτικότητας.

Με επιστημονική τεκμηρίωση, τεχνογνωσία και συνεργασία με τη μονάδα σας, σχεδιάζουμε λύσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την ασφάλεια των προϊόντων σας.

Από το Blog μας

Δηλητηρίαση από Μανιτάρια: Πώς να Προστατευτούν Καταναλωτές και Επιχειρήσεις Τροφίμων

12/11/2025

Δηλητηρίαση από Μανιτάρια: Πώς να Προστατευτούν Καταναλωτές και Επιχειρήσεις Τροφίμων

Το BfR προειδοποιεί για τον κίνδυνο δηλητηρίασης από άγρια μανιτάρια. Οι επιχειρήσεις τροφίμων οφείλουν να ελέγχουν την προέλευση, την ιχνηλασιμότητα και την εκπαίδευση του προσωπικού τους. Η SafeEat παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη για συμμόρφωση και πρόληψη δηλητηριάσεων.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Listeria monocytogenes στα Έτοιμα Τρόφιμα: Νέα Επιστημονική Αξιολόγηση της EFSA

07/11/2025

Listeria monocytogenes στα Έτοιμα Τρόφιμα: Νέα Επιστημονική Αξιολόγηση της EFSA

Η EFSA δημοσίευσε νέα αξιολόγηση για τη Listeria monocytogenes στα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα. Ο παθογόνος μικροοργανισμός παραμένει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Η SafeEat βοηθά επιχειρήσεις να ενισχύσουν τα συστήματα HACCP, την εκπαίδευση προσωπικού και τη συμμόρφωση με τον Κανονισμό 2073/2005.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Συσκευασία και Απόβλητα Τροφίμων: Τι Αλλάζει με τον Νέο Κανονισμό της ΕΕ

04/11/2025

Συσκευασία και Απόβλητα Τροφίμων: Τι Αλλάζει με τον Νέο Κανονισμό της ΕΕ

Ο νέος Κανονισμός της ΕΕ για τη συσκευασία (PPWR) αλλάζει ριζικά τον τρόπο που οι επιχειρήσεις τροφίμων διαχειρίζονται τα απόβλητα. Όλες οι συσκευασίες θα πρέπει να είναι επαναχρησιμοποιήσιμες ή ανακυκλώσιμες έως το 2030. Η SafeEat παρέχει πλήρη υποστήριξη για συμμόρφωση, εκπαίδευση και ενσωμάτωση των νέων απαιτήσεων στα συστήματα ποιότητας.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.