Η Εταιρεία

Η Εταιρεία

Η SafeEat εξειδικεύεται στην ασφάλεια τροφίμων και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις τροφίμων, εστίασης και μεταποίησης, καλύπτοντας όλο το φάσμα απαιτήσεων HACCP, ISO 22000 και επισήμανσης.

Ποιοι Είμαστε 

Η SafeEat είναι εξειδικευμένος σύμβουλος ασφάλειας τροφίμων, με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών. Παρέχουμε υπηρεσίες καθοδήγησης σε θέματα νομοθεσίας, υγιεινής, επισήμανσης και πιστοποίησης συστημάτων όπως το HACCP και το ISO 22000.


Η Φιλοσοφία μας

Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια τροφίμων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ποιότητας και της αξιοπιστίας μιας επιχείρησης. Γι’ αυτό και στεκόμαστε δίπλα στους πελάτες μας με υπευθυνότητα, τεκμηριωμένη γνώση και προσαρμογή στις πραγματικές τους ανάγκες.


Πως Δουλεύουμε

  • Αναλύουμε τις ιδιαιτερότητες κάθε επιχείρησης και σχεδιάζουμε λύσεις βασισμένες:
  • στη νομοθετική συμμόρφωση,

  • στην πρακτική εφαρμογή των απαιτήσεων υγιεινής,

  • στην εκπαίδευση του προσωπικού και

  • στην οργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας.

Στόχος μας είναι η δημιουργία λειτουργικών και εφαρμόσιμων συστημάτων, που πραγματικά δουλεύουν στην πράξη.


Ο Σύμβουλος Πίσω από τη Safeeat

Η SafeEat ιδρύθηκε από τον Δρ.Ανδρέα Σουλιώτη, σύμβουλο ασφάλειας τροφίμων με πολυετή εμπειρία στη βιομηχανία, την εστίαση και την εκπαίδευση. Σήμερα, πλαισιώνεται από ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων τροφίμων με τεχνογνωσία σε HACCP, ISO 22000, επισήμανση και νομοθετική συμμόρφωση.

Οι σύμβουλοι ασφάλειας τροφίμων της SafeEat συνδυάζουν επιστημονική κατάρτιση, πρακτική εμπειρία και διαρκή ενημέρωση για να προσφέρουν λύσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Η προσέγγισή μας είναι εξατομικευμένη και βασίζεται σε διαρκή υποστήριξη, συνεργασία και επαγγελματισμό.

Υπηρεσίες Safe Eat

Εκπαιδεύσεις
Εκπαιδεύσεις
Εκπαιδεύσεις προσωπικού και υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων
Περισσότερα
Μελέτες
Μελέτες
Μελέτες δευτερογενούς τομέα, επεξεργασίας και μεταποίησης.
Περισσότερα
Επισήμανση τροφίμων
Επισήμανση τροφίμων
Έλεγχος ή/και σχεδιασμός ετικετών τροφίμων και ποτών, μετάφραση ετικετών εισαγόμενων και εξαγόμενων προϊόντων.
Περισσότερα
Νομοθετική υποστήριξη
Νομοθετική υποστήριξη
Επικαιροποιημένη νομοθεσία τροφίμων: ενημέρωση και υποστήριξη για το εκάστοτε νομικό καθεστώς.
Περισσότερα
Αδειοδοτήσεις
Αδειοδοτήσεις
Επικαιροποιημένη νομοθεσία τροφίμων: ενημέρωση και υποστήριξη για το εκάστοτε νομικό καθεστώς.
Περισσότερα
Επιθεωρήσεις 2ου μέρους
Επιθεωρήσεις 2ου μέρους
Επιθεωρήσεις αξιολόγησης συμμόρφωσης προμηθευτών, υπεργολάβων, εταιρικού δικτύου.
Περισσότερα
Δειγματοληψίες
Δειγματοληψίες
Δειγματοληψίες τροφίμων και ποτών, Αξιολόγηση αποτελεσμάτων αναλύσεων, Πλάνο δειγματοληψίας.
Περισσότερα
Έρευνα και ανάπτυξη τροφίμων
Έρευνα και ανάπτυξη τροφίμων
Έρευνα, Ανάπτυξη, Σχεδιασμός Νέων Τροφίμων (Product Development)
Περισσότερα

Από το Blog μας

Υποχρεωτική Κατάρτιση Χειριστών Τροφίμων: Όλα όσα Πρέπει να Ξέρεις από το ΦΕΚ 2161/2025

07/05/2025

Υποχρεωτική Κατάρτιση Χειριστών Τροφίμων: Όλα όσα Πρέπει να Ξέρεις από το ΦΕΚ 2161/2025

Το ΦΕΚ 2161/2025 καθιστά υποχρεωτική την κατάρτιση όλων των χειριστών τροφίμων, με διάρκεια τουλάχιστον 8 ωρών, ενώ για στελέχη επιχειρήσεων με πλήρες HACCP απαιτούνται 20 ώρες εκπαίδευσης. Οι εξετάσεις είναι ηλεκτρονικές και η βεβαίωση ισχύει για 5 έτη. Η SafeEat παρέχει πλήρη υποστήριξη για συμμόρφωση, εκπαίδευση και τεκμηρίωση.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
EUDR: Η Βιομηχανία Τροφίμων Ετοιμάζεται για τον Κανονισμό κατά της Αποψίλωσης

05/05/2025

EUDR: Η Βιομηχανία Τροφίμων Ετοιμάζεται για τον Κανονισμό κατά της Αποψίλωσης

Ο Κανονισμός EUDR της ΕΕ για την αποψίλωση φέρνει νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις τροφίμων. Από το 2025, η συμμόρφωση με απαιτήσεις ιχνηλασιμότητας και βιώσιμης προέλευσης γίνεται απαραίτητη. Μάθε τι προβλέπει ο EUDR και πώς μπορεί η SafeEat να βοηθήσει την επιχείρησή σου να προσαρμοστεί εγκαίρως.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Codex Alimentarius: Το Παγκόσμιο Πλαίσιο για την Ασφάλεια Τροφίμων

22/04/2025

Codex Alimentarius: Το Παγκόσμιο Πλαίσιο για την Ασφάλεια Τροφίμων


Ο Codex Alimentarius είναι το διεθνές σημείο αναφοράς για την ασφάλεια τροφίμων, θέτοντας πρότυπα και οδηγίες για τη διαχείριση κινδύνων, την επισήμανση και την υγιεινή τροφίμων. Αν και δεν είναι υποχρεωτικός, η συμμόρφωση με τον Codex ενισχύει τη φήμη μιας επιχείρησης και διευκολύνει τις εξαγωγές και τη συμμετοχή στο διεθνές εμπόριο. Η SafeEat, ως σύμβουλος τροφίμων, υποστηρίζει επιχειρήσεις για να εξασφαλίσουν πλήρη συμμόρφωση με τα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων και τις απαιτήσεις του Codex Alimentarius σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.