Μελέτες

Μελέτες

Μελέτες δευτερογενούς τομέα, επεξεργασίας και μεταποίησης.

ISO 22000:2018 - Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
ISO 22000:2018 - Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

Το ISO 22000 είναι η κορυφαία πιστοποίηση ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται σε κάθε επιχείρηση της τροφικής αλυσίδας. Με τη βοήθεια της SafeEat, διασφαλίζετε την ασφάλεια των προϊόντων σας, την εμπιστοσύνη των πελατών σας και τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία.

Περισσότερα
HACCP Codex Alimentarius - Διαχείριση Θεμάτων Ασφάλειας Τροφίμων
HACCP Codex Alimentarius - Διαχείριση Θεμάτων Ασφάλειας Τροφίμων

Το HACCP είναι υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων στην Ελλάδα. Με βάση τον Codex Alimentarius, διασφαλίζει την πρόληψη κινδύνων και την ασφάλεια καταναλωτή. Η SafeEat αναλαμβάνει πλήρη εφαρμογή του συστήματος, τεκμηρίωση και εκπαιδεύσεις.

Περισσότερα
IFS Food - Standard for assessing product and process compliance in relation to food safety and quality
IFS Food - Standard for assessing product and process compliance in relation to food safety and quality

Το πρότυπο IFS Food είναι απαραίτητο για επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων που συνεργάζονται με λιανική και εξαγωγές. Η SafeEat αναλαμβάνει όλη την προετοιμασία, τεκμηρίωση και υποστήριξη για επιτυχία στην πιστοποίηση.

Περισσότερα
BRCGS Global Food Safety Standard
BRCGS Global Food Safety Standard

Το BRCGS είναι απαραίτητο πρότυπο για τις επιχειρήσεις τροφίμων με εξαγωγική δραστηριότητα ή συνεργασίες με λιανεμπόριο. Η SafeEat σας καθοδηγεί βήμα-βήμα προς την πιστοποίηση.

Περισσότερα
FSSC 22000 - Σχήμα Πιστοποίησης Ασφάλειας Τροφίμων
FSSC 22000 - Σχήμα Πιστοποίησης Ασφάλειας Τροφίμων

Το FSSC 22000 είναι η πληρέστερη πιστοποίηση ασφάλειας τροφίμων, αναγνωρισμένη από το GFSI και ιδανική για βιομηχανίες. Η SafeEat αναλαμβάνει τον πλήρη σχεδιασμό, προετοιμασία και υποστήριξη για την επιτυχή εφαρμογή του.

Περισσότερα
ISO 9001:2015 - Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας
ISO 9001:2015 - Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Το ISO 9001 είναι το πιο αναγνωρίσιμο πρότυπο διαχείρισης ποιότητας παγκοσμίως. Εφαρμόζεται από κάθε τύπο επιχείρησης και συμβάλλει στην ικανοποίηση των πελατών, την ενίσχυση της φήμης και τη μείωση του κόστους. Η SafeEat σας καθοδηγεί βήμα-βήμα στη διαδικασία πιστοποίησης.

Περισσότερα
GLOBALG.A.P. - Ορθή Γεωργική Πρακτική
GLOBALG.A.P. - Ορθή Γεωργική Πρακτική

Το GLOBALG.A.P. είναι η κορυφαία πιστοποίηση ορθής γεωργικής πρακτικής και απαραίτητο εργαλείο για παραγωγούς και εξαγωγείς. Η SafeEat σας καθοδηγεί πλήρως στην πιστοποίηση, από το χωράφι μέχρι τον έλεγχο.

Περισσότερα
IFS Broker - Standard for auditing Trading Agencies’, Importers’ and Brokers’ services compliance in relation to product quality and safety
IFS Broker - Standard for auditing Trading Agencies’, Importers’ and Brokers’ services compliance in relation to product quality and safety

Το IFS Broker είναι πρότυπο για εισαγωγείς και εμπόρους τροφίμων, απαραίτητο για συνεργασίες με λιανεμπόριο και εξαγωγές. Η SafeEat σας καθοδηγεί βήμα-βήμα στη συμμόρφωση και την πιστοποίηση.

Περισσότερα
IFS Logistics - Standard for auditing logistical services in relation to product quality and safety
IFS Logistics - Standard for auditing logistical services in relation to product quality and safety

Το IFS Logistics είναι το πρότυπο για ασφάλεια και ποιότητα κατά τη μεταφορά και αποθήκευση τροφίμων. Η SafeEat αναλαμβάνει τη συμμόρφωση, τεκμηρίωση και προετοιμασία για επιθεώρηση.

Περισσότερα
BRCGS Agents and Brokers
BRCGS Agents and Brokers

Το BRCGS Agents & Brokers είναι το διεθνές πρότυπο για εμπόρους και μεσάζοντες τροφίμων. Η SafeEat προσφέρει ολοκληρωμένη υποστήριξη για συμμόρφωση, τεκμηρίωση και επιτυχή πιστοποίηση.

Περισσότερα
BRCGS Storage and Distribution
BRCGS Storage and Distribution

Το BRCGS Storage & Distribution είναι το πρότυπο για ασφαλή αποθήκευση και μεταφορά τροφίμων. Η SafeEat παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την πιστοποίηση logistics επιχειρήσεων.

Περισσότερα

Από το Blog μας

Υποχρεωτική Κατάρτιση Χειριστών Τροφίμων (2026): Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε

30/06/2025

Υποχρεωτική Κατάρτιση Χειριστών Τροφίμων (2026): Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε

Από 1/1/2026, η κατάρτιση χειριστών τροφίμων γίνεται υποχρεωτική βάσει της νέας Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2161/2025). Όλες οι επιχειρήσεις που διαχειρίζονται τρόφιμα οφείλουν να εξασφαλίσουν τουλάχιστον 8 ώρες εκπαίδευσης για το προσωπικό τους, με εξετάσεις και ψηφιακή βεβαίωση μέσω ΟΠΣ-ΕΦΕΤ. Η SafeEat αναλαμβάνει πλήρως τη διαδικασία για την επιχείρησή σας.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Πλαστικά Μπουκάλια και Ασφάλεια Τροφίμων το Καλοκαίρι – Τι Ισχύει το 2025;

21/06/2025

Πλαστικά Μπουκάλια και Ασφάλεια Τροφίμων το Καλοκαίρι – Τι Ισχύει το 2025;

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ανησυχία για τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών στο φαγητό και τα ροφήματα μεγαλώνει. Η SafeEat αναλύει τα επιστημονικά δεδομένα και τις επίσημες απαντήσεις των ευρωπαϊκών αρχών, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις τροφίμων να κατανοήσουν τους πραγματικούς κινδύνους και να επιλέξουν υπεύθυνα υλικά συσκευασίας το καλοκαίρι του 2025.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Καινοτόμα Τρόφιμα & Novel Foods: Πώς Εγκρίνονται στην ΕΕ και τι Πρέπει να Κάνει η Επιχείρησή σας

19/06/2025

Καινοτόμα Τρόφιμα & Novel Foods: Πώς Εγκρίνονται στην ΕΕ και τι Πρέπει να Κάνει η Επιχείρησή σας

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα καινοτόμα τρόφιμα (Novel Foods) υπόκεινται σε αυστηρή αξιολόγηση από την EFSA πριν εγκριθούν για κατανάλωση. Η διαδικασία περιλαμβάνει φάκελο ασφάλειας, τοξικολογικά δεδομένα και απόδειξη ωφέλειας. Οι επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ή εισάγουν τέτοια προϊόντα χρειάζονται στρατηγική συμμόρφωσης και τεκμηρίωσης.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.