Safe Eat Blog

Δηλητηρίαση από Μανιτάρια: Πώς να Προστατευτούν Καταναλωτές και Επιχειρήσεις Τροφίμων

12/11/2025

Δηλητηρίαση από Μανιτάρια: Πώς να Προστατευτούν Καταναλωτές και Επιχειρήσεις Τροφίμων

Το BfR προειδοποιεί για τον κίνδυνο δηλητηρίασης από άγρια μανιτάρια. Οι επιχειρήσεις τροφίμων οφείλουν να ελέγχουν την προέλευση, την ιχνηλασιμότητα και την εκπαίδευση του προσωπικού τους. Η SafeEat παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη για συμμόρφωση και πρόληψη δηλητηριάσεων.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Listeria monocytogenes στα Έτοιμα Τρόφιμα: Νέα Επιστημονική Αξιολόγηση της EFSA

07/11/2025

Listeria monocytogenes στα Έτοιμα Τρόφιμα: Νέα Επιστημονική Αξιολόγηση της EFSA

Η EFSA δημοσίευσε νέα αξιολόγηση για τη Listeria monocytogenes στα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα. Ο παθογόνος μικροοργανισμός παραμένει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Η SafeEat βοηθά επιχειρήσεις να ενισχύσουν τα συστήματα HACCP, την εκπαίδευση προσωπικού και τη συμμόρφωση με τον Κανονισμό 2073/2005.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Συσκευασία και Απόβλητα Τροφίμων: Τι Αλλάζει με τον Νέο Κανονισμό της ΕΕ

04/11/2025

Συσκευασία και Απόβλητα Τροφίμων: Τι Αλλάζει με τον Νέο Κανονισμό της ΕΕ

Ο νέος Κανονισμός της ΕΕ για τη συσκευασία (PPWR) αλλάζει ριζικά τον τρόπο που οι επιχειρήσεις τροφίμων διαχειρίζονται τα απόβλητα. Όλες οι συσκευασίες θα πρέπει να είναι επαναχρησιμοποιήσιμες ή ανακυκλώσιμες έως το 2030. Η SafeEat παρέχει πλήρη υποστήριξη για συμμόρφωση, εκπαίδευση και ενσωμάτωση των νέων απαιτήσεων στα συστήματα ποιότητας.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Νοοτροπία Ασφάλειας Τροφίμων: Τι Ελέγχει Πλέον ο ΕΦΕΤ στις Επιχειρήσεις

30/10/2025

Νοοτροπία Ασφάλειας Τροφίμων: Τι Ελέγχει Πλέον ο ΕΦΕΤ στις Επιχειρήσεις

Η νοοτροπία ασφάλειας τροφίμων αποτελεί πλέον αντικείμενο επίσημων ελέγχων του ΕΦΕΤ. Οι επιχειρήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι εφαρμόζουν κουλτούρα ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας τους. Η SafeEat βοηθά στη μέτρηση, εκπαίδευση και τεκμηρίωση της συμμόρφωσης, μετατρέποντας τη νέα απαίτηση σε ευκαιρία ανάπτυξης.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Τρόφιμα από Κάνναβη (Cannabis sativa L.): Τι Επιτρέπεται και Τι Όχι – Νέες Οδηγίες ΕΦΕΤ

27/10/2025

Τρόφιμα από Κάνναβη (Cannabis sativa L.): Τι Επιτρέπεται και Τι Όχι – Νέες Οδηγίες ΕΦΕΤ

Η νομοθεσία για τα τρόφιμα με κάνναβη γίνεται πιο αυστηρή. Επιτρέπονται μόνο σπόροι, έλαια και αφεψήματα από εγκεκριμένες ποικιλίες, ενώ προϊόντα με CBD ή HHC παραμένουν απαγορευμένα. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να ελέγχουν προέλευση, επίπεδα THC και επισήμανση. Η SafeEat παρέχει πλήρη υποστήριξη για συμμόρφωση και αξιοπιστία στην αγορά.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Επισήμανση Υπερεπεξεργασμένων Τροφίμων (UPF): Τι Σχεδιάζει η ΕΕ και Τι Σημαίνει για τις Επιχειρήσεις

21/10/2025

Επισήμανση Υπερεπεξεργασμένων Τροφίμων (UPF): Τι Σχεδιάζει η ΕΕ και Τι Σημαίνει για τις Επιχειρήσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει νέα επισήμανση για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα (UPF), με στόχο τη διαφάνεια και την ενημέρωση του καταναλωτή. Οι επιχειρήσεις τροφίμων θα χρειαστεί να επανεξετάσουν συνταγές, προσθέτα και διαδικασίες παραγωγής. Η SafeEat παρέχει πλήρη υποστήριξη για συμμόρφωση, αναθεώρηση HACCP και ενσωμάτωση UPF κριτηρίων στα συστήματα ποιότητας.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.