21/06/2025
Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ανησυχία για τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών στο φαγητό και τα ροφήματα μεγαλώνει. Η SafeEat αναλύει τα επιστημονικά δεδομένα και τις επίσημες απαντήσεις των ευρωπαϊκών αρχών, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις τροφίμων να κατανοήσουν τους πραγματικούς κινδύνους και να επιλέξουν υπεύθυνα υλικά συσκευασίας το καλοκαίρι του 2025.
Περισσότερα
19/06/2025
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα καινοτόμα τρόφιμα (Novel Foods) υπόκεινται σε αυστηρή αξιολόγηση από την EFSA πριν εγκριθούν για κατανάλωση. Η διαδικασία περιλαμβάνει φάκελο ασφάλειας, τοξικολογικά δεδομένα και απόδειξη ωφέλειας. Οι επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ή εισάγουν τέτοια προϊόντα χρειάζονται στρατηγική συμμόρφωσης και τεκμηρίωσης.
Περισσότερα
16/06/2025
Η μελέτη ISO 22000 είναι το πρώτο βήμα για να οργανώσετε την επιχείρησή σας με βάση τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας τροφίμων. Περιλαμβάνει HACCP, τεκμηρίωση διαδικασιών, σχέδιο ανάκλησης και προετοιμασία για πιστοποίηση. Η SafeEat αναλαμβάνει τη μελέτη, την εκπαίδευση και την υποστήριξή σας μέχρι την επίσημη έγκριση.
Περισσότερα
09/06/2025
Η κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων είναι πλέον υποχρεωτική απαίτηση από τα διεθνή πρότυπα (BRCGS v9, IFS v8) και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεν αρκεί ένα HACCP – οι επιχειρήσεις πρέπει να αποδείξουν έμπρακτα τη δέσμευση όλων των εργαζομένων στην ασφάλεια. Η SafeEat βοηθά στον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση ενός ισχυρού πλάνου κουλτούρας.
Περισσότερα
02/06/2025
Η δημιουργία private label προϊόντων είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για επιχειρήσεις χωρίς δικές τους εγκαταστάσεις. Όμως, η ευθύνη επισήμανσης, ασφάλειας και συμμόρφωσης παραμένει στον φορέα που φέρει το brand. Μάθετε πώς να ξεκινήσετε σωστά, χωρίς νομικά ρίσκα.
Περισσότερα
30/05/2025
Η νέα πρόταση Κανονισμού της ΕΕ (έκδοση 3.5/2025) θέτει για πρώτη φορά όρια MOAH σε νέες κατηγορίες τροφίμων όπως γαλακτοκομικά, δημητριακά, γλυκίσματα και αιθέρια έλαια. Οι επιχειρήσεις καλούνται να αναθεωρήσουν το HACCP και να εφαρμόσουν ελέγχους συμμόρφωσης.
Περισσότερα
Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.