Εκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις προσωπικού και υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων

Η SAFE EAT διαθέτει στελέχη που:

- είναι ενταγμένοι στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ για τη διενέργεια πιστοποιημένων προγραμμάτων εκπαίδευσης σε εργαζομένους επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος με σκοπό την απόκτηση του απαιτούμενου Πιστοποιητικού Εκπαίδευσης ΕΦΕΤ, σύμφωνα με την ΥΑ 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007 του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

- είναι εξειδικευμένοι στα πρότυπα ISO2200:2018, ISO9001:2015, FSSC22000, IFS v7, BRC issue 9, GLOBAL GAP και στις απαιτήσεις Βιολογικής Πιστοποίησης για τη διενέργεια προγραμμάτων εκπαίδευσης προσωπικού και υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών.

Οι εκπαιδευτές μας διαθέτουν ερευνητική δραστηριότητα σε θέματα: ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων (food quality and safety), διαχείριση ολικής ποιότητας (total quality managment), κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων (food safety culture), απάτης στα τρόφιμα (food fraud), προστασία τροφίμων από κακόβουλες ενέργειες (food defense), νομοθεσία τροφίμων (food legislation).

- είναι εγκεκριμένοι συνεργάτες του παγκόσμιου οργανισμού BRCGS για την διενέργεια πιστοποιημένων προγραμμάτων εκπαίδευσης σύμφωνα με το πρότυπο Global Standard for Food Safety Issue 9. Η έκδοση 9 τίθεται σε εφαρμογή σε όλες τις επιθεωρήσεις από την 1η Φεβρουαρίου 2023.
Δείτε περισσότερα εδώ www.brcgs.com

- είναι πιστοποιημένοι με εκπαιδευτική επάρκεια από τον ΕΟΠΠΕΠ με πολυετή διδακτική εμπειρία ως εκπαιδευτές δημοσίων και ιδιωτικών φορέων.

Από το Blog μας

Υποχρεωτική Κατάρτιση Χειριστών Τροφίμων: Όλα όσα Πρέπει να Ξέρεις από το ΦΕΚ 2161/2025

07/05/2025

Υποχρεωτική Κατάρτιση Χειριστών Τροφίμων: Όλα όσα Πρέπει να Ξέρεις από το ΦΕΚ 2161/2025

Το ΦΕΚ 2161/2025 καθιστά υποχρεωτική την κατάρτιση όλων των χειριστών τροφίμων, με διάρκεια τουλάχιστον 8 ωρών, ενώ για στελέχη επιχειρήσεων με πλήρες HACCP απαιτούνται 20 ώρες εκπαίδευσης. Οι εξετάσεις είναι ηλεκτρονικές και η βεβαίωση ισχύει για 5 έτη. Η SafeEat παρέχει πλήρη υποστήριξη για συμμόρφωση, εκπαίδευση και τεκμηρίωση.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
EUDR: Η Βιομηχανία Τροφίμων Ετοιμάζεται για τον Κανονισμό κατά της Αποψίλωσης

05/05/2025

EUDR: Η Βιομηχανία Τροφίμων Ετοιμάζεται για τον Κανονισμό κατά της Αποψίλωσης

Ο Κανονισμός EUDR της ΕΕ για την αποψίλωση φέρνει νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις τροφίμων. Από το 2025, η συμμόρφωση με απαιτήσεις ιχνηλασιμότητας και βιώσιμης προέλευσης γίνεται απαραίτητη. Μάθε τι προβλέπει ο EUDR και πώς μπορεί η SafeEat να βοηθήσει την επιχείρησή σου να προσαρμοστεί εγκαίρως.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Codex Alimentarius: Το Παγκόσμιο Πλαίσιο για την Ασφάλεια Τροφίμων

22/04/2025

Codex Alimentarius: Το Παγκόσμιο Πλαίσιο για την Ασφάλεια Τροφίμων


Ο Codex Alimentarius είναι το διεθνές σημείο αναφοράς για την ασφάλεια τροφίμων, θέτοντας πρότυπα και οδηγίες για τη διαχείριση κινδύνων, την επισήμανση και την υγιεινή τροφίμων. Αν και δεν είναι υποχρεωτικός, η συμμόρφωση με τον Codex ενισχύει τη φήμη μιας επιχείρησης και διευκολύνει τις εξαγωγές και τη συμμετοχή στο διεθνές εμπόριο. Η SafeEat, ως σύμβουλος τροφίμων, υποστηρίζει επιχειρήσεις για να εξασφαλίσουν πλήρη συμμόρφωση με τα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων και τις απαιτήσεις του Codex Alimentarius σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.