Επιθεωρήσεις 2ου μέρους

Επιθεωρήσεις 2ου μέρους

Επιθεωρήσεις αξιολόγησης συμμόρφωσης προμηθευτών, υπεργολάβων, εταιρικού δικτύου.

Οι Επιθεωρήσεις 2ου Μέρους είναι οι επιθεωρήσεις συμμόρφωσης των απαιτήσεων μιας επιχείρησης όπως αυτές εφαρμόζονται από μια τρίτη επιχείρηση (π.χ. έναν προμηθευτή, έναν υπεργολάβο κλπ) ή από ένα μέρος εταιρικού δικτύου (π.χ. ένα κατάστημα). Διεξάγονται με σκοπό να διαπιστωθεί εάν ο προμηθευτής ή το κατάστημα μπορεί να ανταποκριθεί στις υφιστάμενες ή προτεινόμενες συμβατικές απαιτήσεις.

Η SAFE EAT διαθέτοντας καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό αναλαμβάνει τη διενέργεια επιθεωρήσεων 2ου μέρους, παρέχοντας στην επιχείρηση το όφελος της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας. Ο σχεδιασμός των υπηρεσιών βασίζεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του πελάτη, ενώ προσδιορίζεται εξ ‘αρχής τόσο η τεχνική φύση του ελέγχου όσο και η επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Κατά την επιθεώρηση συλλέγονται τεκμηριωμένες αποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο η επιθεωρούμενη επιχείρηση συμμορφώνεται, ή όχι, με το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει, την κείμενη νομοθεσία ή τις υφιστάμενες συμβατικές απαιτήσεις.

Ενδεικτικά, οι επιθεωρήσεις δευτέρου μέρους περιλαμβάνουν:
- Έλεγχο στις εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό, - Έλεγχο τήρησης κανόνων ατομικής υγιεινής του προσωπικού, - Έλεγχο των παραγωγικών διαδικασιών, - Έλεγχο τήρησης αρχείων και διαδικασιών HACCP ή/και της εφαρμογής του εκάστοτε Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων -Έλεγχος κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων

Στις επιθεωρήσεις τέτοιου τύπου περιλαμβάνονται και οι επιθεωρήσεις σε καταστήματα εταιρικού δικτύου και καταστήματα Franchise.

Από το Blog μας

Πλαστικά Μπουκάλια και Ασφάλεια Τροφίμων το Καλοκαίρι – Τι Ισχύει το 2025;

21/06/2025

Πλαστικά Μπουκάλια και Ασφάλεια Τροφίμων το Καλοκαίρι – Τι Ισχύει το 2025;

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ανησυχία για τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών στο φαγητό και τα ροφήματα μεγαλώνει. Η SafeEat αναλύει τα επιστημονικά δεδομένα και τις επίσημες απαντήσεις των ευρωπαϊκών αρχών, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις τροφίμων να κατανοήσουν τους πραγματικούς κινδύνους και να επιλέξουν υπεύθυνα υλικά συσκευασίας το καλοκαίρι του 2025.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Καινοτόμα Τρόφιμα & Novel Foods: Πώς Εγκρίνονται στην ΕΕ και τι Πρέπει να Κάνει η Επιχείρησή σας

19/06/2025

Καινοτόμα Τρόφιμα & Novel Foods: Πώς Εγκρίνονται στην ΕΕ και τι Πρέπει να Κάνει η Επιχείρησή σας

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα καινοτόμα τρόφιμα (Novel Foods) υπόκεινται σε αυστηρή αξιολόγηση από την EFSA πριν εγκριθούν για κατανάλωση. Η διαδικασία περιλαμβάνει φάκελο ασφάλειας, τοξικολογικά δεδομένα και απόδειξη ωφέλειας. Οι επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ή εισάγουν τέτοια προϊόντα χρειάζονται στρατηγική συμμόρφωσης και τεκμηρίωσης.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Μελέτη ISO 22000: Πώς να Πιστοποιήσετε την Επιχείρησή σας στην Ασφάλεια Τροφίμων

16/06/2025

Μελέτη ISO 22000: Πώς να Πιστοποιήσετε την Επιχείρησή σας στην Ασφάλεια Τροφίμων

Η μελέτη ISO 22000 είναι το πρώτο βήμα για να οργανώσετε την επιχείρησή σας με βάση τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας τροφίμων. Περιλαμβάνει HACCP, τεκμηρίωση διαδικασιών, σχέδιο ανάκλησης και προετοιμασία για πιστοποίηση. Η SafeEat αναλαμβάνει τη μελέτη, την εκπαίδευση και την υποστήριξή σας μέχρι την επίσημη έγκριση.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.