Επιθεωρήσεις 2ου μέρους

Επιθεωρήσεις 2ου μέρους

Επιθεωρήσεις αξιολόγησης συμμόρφωσης προμηθευτών, υπεργολάβων, εταιρικού δικτύου.

Οι Επιθεωρήσεις 2ου Μέρους είναι οι επιθεωρήσεις συμμόρφωσης των απαιτήσεων μιας επιχείρησης όπως αυτές εφαρμόζονται από μια τρίτη επιχείρηση (π.χ. έναν προμηθευτή, έναν υπεργολάβο κλπ) ή από ένα μέρος εταιρικού δικτύου (π.χ. ένα κατάστημα). Διεξάγονται με σκοπό να διαπιστωθεί εάν ο προμηθευτής ή το κατάστημα μπορεί να ανταποκριθεί στις υφιστάμενες ή προτεινόμενες συμβατικές απαιτήσεις.

Η SAFE EAT διαθέτοντας καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό αναλαμβάνει τη διενέργεια επιθεωρήσεων 2ου μέρους, παρέχοντας στην επιχείρηση το όφελος της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας. Ο σχεδιασμός των υπηρεσιών βασίζεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του πελάτη, ενώ προσδιορίζεται εξ ‘αρχής τόσο η τεχνική φύση του ελέγχου όσο και η επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

Κατά την επιθεώρηση συλλέγονται τεκμηριωμένες αποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο η επιθεωρούμενη επιχείρηση συμμορφώνεται, ή όχι, με το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει, την κείμενη νομοθεσία ή τις υφιστάμενες συμβατικές απαιτήσεις.

Ενδεικτικά, οι επιθεωρήσεις δευτέρου μέρους περιλαμβάνουν:
- Έλεγχο στις εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό, - Έλεγχο τήρησης κανόνων ατομικής υγιεινής του προσωπικού, - Έλεγχο των παραγωγικών διαδικασιών, - Έλεγχο τήρησης αρχείων και διαδικασιών HACCP ή/και της εφαρμογής του εκάστοτε Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων -Έλεγχος κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων

Στις επιθεωρήσεις τέτοιου τύπου περιλαμβάνονται και οι επιθεωρήσεις σε καταστήματα εταιρικού δικτύου και καταστήματα Franchise.

Από το Blog μας

Διαχείριση Νερού στη Μετασυλλεκτική Επεξεργασία: Νέες Οδηγίες EFSA

12/02/2025

Διαχείριση Νερού στη Μετασυλλεκτική Επεξεργασία: Νέες Οδηγίες EFSA

Η EFSA δημοσίευσε νέες οδηγίες για τη διαχείριση του νερού στη μετασυλλεκτική επεξεργασία φρούτων, λαχανικών και βοτάνων, παρουσιάζοντας το WaterManage4You, ένα δωρεάν εργαλείο για την πρόληψη μικροβιολογικών κινδύνων. Η εφαρμογή βοηθά τις επιχειρήσεις να προβλέπουν κινδύνους και να βελτιώνουν τις διαδικασίες απολύμανσης. Η SafeEat υποστηρίζει τις επιχειρήσεις στην εφαρμογή αυτών των κατευθυντήριων γραμμών, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των τροφίμων. 

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Cranberry & Υγεία του Ουροποιητικού: Τι Λέει η EFSA;

11/02/2025

Cranberry & Υγεία του Ουροποιητικού: Τι Λέει η EFSA;

Η EFSA αξιολογεί την επιστημονική εγκυρότητα του Pacran, μιας σκόνης αποξηραμένων cranberries, σχετικά με την ενίσχυση της άμυνας του ουροποιητικού συστήματος. Οι κλινικές μελέτες δείχνουν ότι μειώνει τον κίνδυνο ουρολοιμώξεων σε γυναίκες με ιστορικό επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων. Η έγκριση του ισχυρισμού υγείας μπορεί να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για επιχειρήσεις τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής.

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Μικροβιολογικοί Κίνδυνοι στο Νερό Τροφίμων: Νέα Γνωμοδότηση EFSA & HACCP Οδηγίες

04/02/2025

Μικροβιολογικοί Κίνδυνοι στο Νερό Τροφίμων: Νέα Γνωμοδότηση EFSA & HACCP Οδηγίες

Η EFSA προειδοποιεί για μικροβιολογικούς κινδύνους στο νερό επεξεργασίας φρούτων & λαχανικών, όπως Listeria, Salmonella και E. coli. Δείτε τις νέες οδηγίες για την ασφάλεια τροφίμων, την απολύμανση του νερού και τη συμμόρφωση HACCP για επιχειρήσεις τροφίμων. 

Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης
Περισσότερα
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Σας παρέχουμε μελέτη, ανάπτυξη, εφαρμογή και επιθεώρηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.